Smotra i trening sigurne vožnje policajaca-motociklista

Smotra i trening sigurne vožnje policajaca-motociklista

U sklopu priprema za nastupajuću turističku sezonu 29.03.2017.g. je na Automotodromu Grobnik održana smotra policijskih službenika-motociklista u sastavu prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske.  

Policijskim službenicima-motociklistima obratio se Boris Skeledžić voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa naglasivši važnost i ulogu motociklista u obavljanju nadzora prometa na cestama, posebice u situacijama većih gužvi i uspostavljanja bolje protočnosti prometa na cestama.

Naime, nastupanjem povoljnijih vremenskih uvjeta na cestama je sve više vozača mopeda i motocikala, čime se povećava i mogućnost nastanka prometnih nesreća ove kategorije vozila te se time javlja i veća potreba angažiranja policijskih službenika – motociklista.

Kako bi sigurno i na najbolji način ispunili sve svoje zadaće i obveze, uz smotru  je obavljen pregled ispravnosti motocikala te opreme policijskih službenika-motociklista.

Isto tako, budući da se kontinuirano radi na unapređenju  znanja i vještina svih policijskih službenika, jučer je za policijske službenike-motocikliste održana edukacija i trening sigurne vožnje motociklom.

Edukaciju na otvorenom prostoru uz demonstraciju vožnje motocikla održao je Krešimir Erdec – Kec,  instruktor sigurne i brze vožnje, inače višestruki prvak u motociklizmu i voditelj škole „99 Racing School“. Prisutne je podsjetio te im  istaknuo važnost ispravnog položaja tijela na motociklu (koljena, ruke, stopala), koje su karakteristike sporog režima vožnje, a koje brze vožnje i vožnje u zavoju, prednosti korištenja zadnje manevarske kočnice  te naglasio kako u vožnji motocikla nema nevažnih stvari.   

Nakon teorijskog uslijedio je praktični dio edukacije, trening sigurne vožnje na pisti grobničkog automotodroma, gdje su policijski službenici-motociklisti uz nadzor instruktora sigurne vožnje imali priliku pokazati vještinu upravljanja motociklom na kojem obavljaju svoje svakodnevne zadaće.

Ovo događanje provedeno je uz potporu i u suradnji s djelatnicima Automotodroma Grobnik.

Foto i tekst: PU primorsko-goranska

Smotra i trening sigurne vožnje policajaca-motociklistaSmotra i trening sigurne vožnje policajaca-motociklista
Click for Rijeka, Croatia Forecast
Calendar 2018
PIRELLI
BMW
FIM
FIA