16.05.2018. PREVENTIVNO-EDUKATIVNA AKCIJA: "MOTOCIKLOM U ŽIVOT"

16.05.2018. PREVENTIVNO-EDUKATIVNA AKCIJA: "MOTOCIKLOM U ŽIVOT"

Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama Primorsko – goranske županije u cilju educiranja vozača motocikla osmislio je i prvi put proveo preventivno-edukativnu akcija pod nazivom "Motociklom u život" 2005. godine na Automotodromu "Grobnik". Zbog velikog interesa i dobrih rezultata odlučeno je da se s akcijom nastavi svake godine u proljeće.

Program edukacije provodi se na jednodnevnom besplatnom seminaruna kojem se polaznici na zanimljiv i dinamičan način upoznaju od strane stručnjaka iz pojedinih područja s važnim temama u cilju povećanja sigurnost vozača motocikla u prometu.

U dijelu teoretskog predavanja kandidati se upoznaju sa značajem nabavke odgovarajuće opreme za motocikl i vozača, tehnikama sigurne vožnje, od strane medicinskih stručnjaka prezentiraju se teške posljedice stradavanja u prometu, predstavnici policije upozoravaju na najčešće i najopasnije prekršaje, a HAK-ovi ispitivači kroz prigodne testove polaznike upoznaju što su sve zaboravili od prometnih propisa i sigurnosnih pravila.

U drugom dijelu program sadrži praktični dio u kojem vrhunski vozač-instruktor Krešimir Erdec - Kec, dugogodišnji natjecatelj i osvajač zlatne kacige u Prvenstvu Hrvatske i osnivač  ugledne motociklističke škole sigurne vožnje, demonstrira simulirane iznenadne opasne situacije koje motociklisti susreću na cesti te daju stručne preporuke kako izbjeći odnosno prevladati opasnosti bez neželjenih posljedica. Svi polaznici provode samostalno obuku.

 

Preventivno-edukativna akcija "Motociklom u život" ove godine održati će se 16.svibnja 2018. godinena Automotodromu Grobnik

Prijaviti se mogu svi zainteresirani kandidatis "A2" i "A" kategorijom osim vozača koji posjeduju licencu za mototrke i/ili koji su učestvovali u prethodnim akcijama. Svi koji zadovolje navedene uvjete postati će potencijalni kandidati a prvih 30 koji se prijave imati će pravo sudjelovati na ovoj zanimljivoj preventivo-edukativnoj akciji.

Prijave se zaprimaju zaključno do 3. svibnja 2018. a prioritet u odabiru biti će vrijeme dostave ispunjene prijavnice koja se nalazi na sljedećoj web adresi:

           http://www.pgz.hr/moto/

Posebnost ove akcije, osim da svim sudionicima prenese puno korisnih savjeta i poruka, svakako je i nagradna igra kojom se želi dodatno motivirati sve kandidate da se u prometu ponašaju sukladno zakonskim propisima.

Nagradna igra u kojoj sudjeluju svi učesnici u preventivno-edukativnoj  akciji provodi se po specifičnim pravilima. Naime, nagradu može dobiti samo onaj polaznik koji nije napravio niti jedan prometni prekršaj od početka akcije do dana izvlačenja nagrada koja se dodjeljuje javnim izvlačenjem krajem godine na sjednici Županijskog savjeta. Tri atraktivne i prigodne nagrade čine: motociklističku kacigu, jaknu i rukavice.

 

Zdravko Lisac, dipl.ing.

 tajnika Županijskog savjeta

Click for Rijeka, Croatia Forecast
Calendar 2018
PIRELLI
FIM
FIA